Rok prijave: 24.10.17 oz do zasedbe
 “Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto.” Jean Francois Regnard
Toleranten in svetovljanski, brez zadržkov – tako svet vidi Amsterdam. Kljub ponosnemu odkrivanju svoje zgodovinske dediščine to mesto ve veliko tudi o nenehnem preporodu, odličnosti in gostoljubnosti.

PRVI DAN: BREŽICE – NEMČIJA
Zbirališče potnikov ob 17. uri na avtobusnem postajališču Gimnazija Brežice. Vožnja skozi karavanški predor in nočna vožnja mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.
 DRUGI DAN: AMSTERDAM
Prihod na Nizozemsko v jutranjih urah. Vožnja do glavnega mesta in avtobusni ogled Amsterdama. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi severne Benetke, čeprav tam skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Popoldne vožnja v hotel in nastanitev. Prenočevanje.
 TRETJI DAN: AMSTERDAM–DEN HAAG–ROTTERDAM / zajtrk
Zajtrk in vožnja v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja. Nadaljevanje vožnje proti Den Haagu, upravnemu središču Nizozemske. Postanek še v Rotterdamu, mestu, ki je bilo med 2. sv. vojno močno porušeno in se zaradi tega ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in z največjim pristaniščem na svetu. Pozno popoldne vrnitev v Amsterdam. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Prenočevanje.
ČETRTI DAN: AMSTERDAM-KÖLN / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili na zadnje odkrivanje mesta. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk je zagotovo hiša Anne Frank, deklice, ki se je z družino skrivala na podstrešju, da je Nemci ne bi odpeljali v taborišče. Obisk Amsterdama bomo zaključili z ogledom muzeja Rijks, ki skriva vse od Rembrandtove Nočne straže do značilne modro-bele keramike iz Delfta. Na lastne oči preverite, zakaj je muzej tako obiskan! Popoldne vožnja do Kölna, enega izmed najstarejših nemških mest. Zgodovina mesta sega vse do časov rimskega cesarstva, kar dokazujejo tudi arheološki ostanki. Za razliko od ostalih nemških in evropskih mest, je Köln že od nekdaj površinsko relativno veliko mesto, tako da se sledi antične zgodovine najdejo skoraj na vsakem koraku. Ogled katedrale, ki so jo gradili kar 630 let. Na voljo bo nekaj prostega časa, pred nami pa je le še vožnja proti domu. Nočna vožnja.
PETI DAN: KÖLN-SLOVENIJA
Prihod v Brežice v dopoldanskih urah.
CENA:  278,00 EUR
 Cena vključuje: vse avtobusne prevoze po programu, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 2*/3* v Amsterdamu ali okolici v večposteljnih sobah, vstopnino v hišo Anne Frank, prost vstop v Rijskmuseum (za dijake do 18. leta), vožnja z ladjico po amsterdamskih kanalih, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja.
Dostopnost