Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto.” Jean Francois Regnard 

Toleranten in svetovljanski, brez zadržkov – tako svet vidi Amsterdam. Kljub ponosnemu odkrivanju svoje zgodovinske dediščine to mesto ve veliko tudi o nenehnem preporodu, odličnosti in gostoljubnosti.

Program ekskurzije:

  • 1. in 2. dan

Odhod v popoldanskih urah, nato sledi pot proti Nizozemski mimo Jesenic, Salzburga, Nürnberga, Frankfurta in Kölna. Nočna vožnja.

V dopoldanskih urah prispemo v Amsterdam in se po postanku za osvežitev podamo na oglede. Ime mesta pomeni »jez na reki Amstel« ter se nanaša na začetke prve naselbine, ki se je nahajala na današnjem trgu Dam. Amsterdam je finančno in kulturno središče Nizozemske. V njem imajo sedež velike nizozemske korporacije, med njimi sedem izmed 500 največjih na svetu, vključno s Philipsom in ING Group. Najprej se sprehodimo od železniške postaje mimo trga Dam s kraljevo palačo in Nieuwe Kirk (novo cerkvijo), zavijemo čez najstarejši del mesta in nato naprej do vedno živega trga Leidseplein.  Kosilo si privoščimo na največji tržnici v Amsterdamu Albert Cuypmarkt. Nekaj prostega časa. Popoldan se vkrcamo na ladjo in se zapeljemo po kanalih Amsterdama, tako da mesto vidimo še iz njegove »osnovne perspektive«. V zgodnjih večernih urah se odpeljemo do prenočišča na obrobju ali v okolici Amsterdama. Nočitev.

  • 3. dan

Po zajtrku bomo obiskali boste Den Haag, glavno mesto Južne Holandije in upravno središče celotne Nizozemske. Ustavili se bomo pred Palačo miru, kjer je sedež Mednarodnega sodišča v Haagu. Pot bomo nadaljevali do Scheveningna, največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju. Dan bomo zaključili v Rotterdamu. Siloviti letalski napadi v 2. sv. vojni so mestu zadali veliko škodo, današnjo mestno veduto pa zaznamujejo moderne stavbe in stolp Euromast. Na vožnji skozi mesto boste videli tudi del največjega evropskega pristanišča. Nato prevoz nazaj v Amsterdam. Prenočevanje.

  • 4. dan:

Po zajtrku se bomo odpravili na zadnje odkrivanje mesta. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk je zagotovo hiša Anne Frank, deklice, ki se je z družino skrivala na podstrešju, da je Nemci ne bi odpeljali v taborišče. Obisk Amsterdama bomo zaključili z ogledom muzeja Rijks, ki skriva vse od Rembrandtove Nočne straže do značilne modro-bele keramike iz Delfta. Na lastne oči preverite, zakaj je muzej tako obiskan! Ob 16. uri povratek proti domu z vmesnimi postanki.

  • 5. dan

Prihod v Brežice okrog 9. ure.

Program in navodila na ekskurzijo

Vremenska napoved za Amsterdam

Dostopnost