OIV – ZDRAVSTENA VZGOJA / obvezna za vse dijake prvih letnikov
Skupno število ur: 15 / 12 ur realiziranih v šoli za uvodna navodila, delavnice in predavanja, 3 ure so namenjene predhodni domači pripravi.
V primeru opravičene odsotnosti je dijak dolžan do konca pouka pripraviti raziskavo o prehranjevalnih navadah v razredu ali raziskavo o temi, ki jo oblikuje skupaj s profesorjem – vodjem delavnice za posamezni oddelek. Pri izdelavi se upoštevajo navodila za izdelavo seminarskih, terenskih in raziskovalnih nalog. Navodila so objavljena na spletni strani Gimnazije Brežice. Predstavitev in zagovor naloge se opravi v razredu pri uri biologije ali kemije.
Tema: Kako ohranjati zdravo življenje? / medpredmetno povezovanje
Število ur: 15
-1 ura za uvodna navodila s profesorjem, ki vodi delavnico posameznega oddelka- čas določen po presoji
– 3 ure za domačo pripravo gradiva
-11 ur za delavnice in predavanja
Datum: 16. 06. 2017 in 19. 06. 2017
IZVAJALCI:
- notranji izvajalci: N. Mandić, prof. P. Šet, prof. M. Malus, prof. I. Karalić, lab., Peterkovič, lab.
- zunanji izvajalci: L. Kramar, univ. dipl. med. s. – Zdravstveni dom Brežice, V. Lapuh in L. Rožman – študentki Medicinske fakultete Ljubljana.
Načrtovanje: znotraj oddelka se izvede diferenciacija in ciljno načrtovanje skupine glede na interes in aktualnost. Vsak učitelj v svojem razredu skupaj z dijaki izvede načrt dela. Dogovori se za gradivo in material, ki ga bodo potrebovali. Pri načrtovanju, izvajanju in evalvaciji upošteva elemente prenove gimnazije, izhaja naj iz težnje po ohranjanju zdravega življenja.
Primeri: ugotavljanje vzrokov za nastanek motenj hranjenja, primerjanje aditivov v živilih različnih proizvajalcev, kakovost živila – določanje kakovosti s kemijskimi analiznimi metodami, ugotavljanje prehranjevalnih navad v razredu, vzdrževanje stabilnega imunskega sistema, uporaba energetskih pijač in posledice, zdravila…
Objavljeno: 1. 6. 2017 na spletni strani Gimnazije Brežice, na oglasni deski biologije in kemije.
Datum: 16.06. 2017 – petek
|
1.a BIO- 1 | 1.b BIO-2 | 1.c KEM-2 |
1. 7.10 – 7.55
|
Oživljanje V. Lapuh, L. Rožman P. Šet, I. Karalić |
Predavanje M. Malus |
Delo v delavnicah |
2. 8.00 – 8.45
|
Predavanje P. Šet |
Oživljanje V. Lapuh, L. Rožman, M. Malus, I. Karalić |
Delo v delavnicah N. Mandić |
3. 8.50 – 9.35 |
Delo v delavnicah P. Šet
|
Delo v delavnicah M. Malus |
Delo v delavnicah N. Mandić |
4. 9.40 – 10. 25 |
Delo v delavnicah P. Šet |
Delo v delavnicah M. Malus |
Oživljanje V. Lapuh, L. Rožman N. Mandić, I. Karalić |
Glavni odmor |
|||
5. 10.55 – 11.40 |
Delo v delavnicah P. Šet
|
Stres…. L. Kramar, I. Karalić |
Predavanje N. Mandić |
6. 11.45 – 12.30 |
Delo v delavnicah P. šet |
L. Kramar, I. Karalić | Prosto |
Datum: 19.06. 2017 – ponedeljek | 1.a BIO-1 | 1.b BIO-2 | 1.c KEM-2 |
1. 7.10 – 7.55
|
Prosto
|
Tobak V. Lapuh, L. Rožman |
Delo v delavnicah N. Mandić |
2. 8.00 – 8.45
|
Tobak V. Lapuh, L. Rožman |
Delo v delavnicah M. Malus |
Delo v delavnicah N. Mandić |
3. 8.50 – 9.35
|
Stres… L. Kramar, I. Karalić |
Delo v delavnicah M. Malus |
Delo v delavnicah N. Mandić |
4. 9.40 – 10.25
|
L. Kramar, I. Karalić |
Delo v delavnicah M. Malus |
Tobak V. Lapuh, L. Rožman, D. Peterkovič |
Glavni odmor | |||
5. 10.55 – 11.40
|
Delo v delavnicah P. šet |
Delo v delavnicah M. Malus |
Stres… L. Kramar, D. Peterkovič |
6. 11.45 – 12.30
|
Delo v delavnicah P. šet |
Prosto | L. Kramar, D. Peterkovič |
Pripravila: Mirna Malus, prof.