Skoči na glavno vsebino

Mednarodne izmenjave

Mednarodne izmenjave dijakov potekajo v sodelovanju z različnimi izobraževalnimi ustanovami iz Evrope. Izmenjave potekajo praviloma en teden na naši šoli in en teden v državi, s katero sodelujemo. V okviru teh izmenjav se izvajajo različne aktivnosti (ekskurzije, kulturne, plesne, športne, jezikovne in druge delavnice). Število izmenjav in čas izvajanja je določen v Letnem delovnem načrtu šole. Podrobnosti o posamezni izmenjavi dijaki pravočasno izvejo od mentorja določene izmenjave.

Vsebine in cilji
Dijaki pridobijo in poglobijo jezikovna znanja (raba tujih jezikov v realni situaciji). Razvijajo samostojnost in hkrati občutek za sobivanje, strpnost in socialno odgovornost. Prav tako je eden izmed ciljev izmenjav spoznavanje in spoštovanje drugih kultur.

Priprava programa
Program obiska tujih dijakov in spremljevalcev pripravijo učitelji mentorji skupaj s spremljevalci in dijaki. Večji del programa izvajajo dijaki gostitelji in gosti. Program v tujini pripravijo učitelji in dijaki v tujini v sodelovanju z našimi učitelji in dijaki.

Naše partnerske šole

Lycee Thérèse Planiol, Loches, Francija

Prva kragujevačka gimnazija, Kragujevac, Srbija

SGGU Zdravko Cvetkovski, Skopje, Severna Makedonija

Heimschule Lender, Sasbach, Nemčija

Liceo Classico Pietradefusi, Dentecane, Italija

Siikalatvan lukio, Siikalatva, Finska

Gimnazija Dobri Daskalov, Kavadarci, Severna Makedonija

Srednja šola Mihajlo Petrović Alas, Ugljevik, BiH

Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Samobor, Hrvaška

 

Dostopnost