Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 4. 4. 2019, v času od 10.30 do 11.30,  so se na Gimnaziji Brežice družili dijaki in učitelji športnega  oddelka Gimnazije Brežice in uporabniki brežiške enote Ozare Slovenija, nacionalnega združenja za kakovost življenja in tako obeležili letošnji DAN ZA SPREMEMBE.

Akcijo, v kateri je sodelovalo 25 prostovoljcev, smo poimenovali OZARIMO DAN, v njenem ospredju je bil pomen telesne vadbe za duševno zdravje in dobro vsakodnevno počutje, zato je potekala tako v telovadnici kot tudi v šolskem fitnesu.

Za vse udeležence je bilo druženje prijetno in zanimivo, vsi naši obrazi so bili ozarjeni od veselja in zadovoljstva, torej smo naš cilj dosegli, v prihodnosti pa kmalu spet  srečamo.

Koordinatorica prostovoljstva na Gimnaziji Brežice
Dr. Gordana Rostohar     

Razredničarka 1. dš oddelka
mag. Jana Krmpotič

Športni koordinator
Sandi Rašović

Ozarimo dan

V četrtek, 4.4.2019, smo dijaki športnega oddelka Gimnazije Brežice skupaj z uporabniki brežiške enote Ozare Slovenije z akcijo Ozarimo dan praznovali  dan za spremembe, njegova rdeča nit je odpravljanje diskriminacije. Delovanje nacionalnega združenja Ozara, ki skrbi za kakovostnejše življenje njenih članov, smo dijaki spoznali že v novembru, ko smo imeli poleg ogleda brežiške enote priložnost prisluhniti tudi trem pretresljivim zgodbam samih uporabnikov. Ker smo jim tokrat mi želeli predstaviti delček našega vsakdana, je bila v ospredju akcije telesna vadba in njen pomen za duševno zdravje in dobro vsakdanje počutje. Druženje je pod vodstvom profesorja Sandija Rašoviča, profesorice Jane Krmpotič in dr. Gordane Rostohar potekalo v športnih prostorih gimnazije Brežice. S pomočjo plesa, štafet in drugih športnih iger smo se vsi uspeli sprostiti, se bolje spoznali in uživati v medsebojnem druženju. Srečanje smo ob soku in nekaj posladkih sklenili z nasmehi na obrazih in se soglasno odločili, da ga kmalu ponovimo.

Dea Pacek, 1. d

Dostopnost