Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu so se dijaki Gimnazije Brežice uvrstili na državno tekmovanje iz biologije. Za prve in druge letnike je bila izbrana dodatna tema o mikroorganizmih, za tretje in četrte letnike pa so bile naloge sestavljene iz celotne učne snovi.

Mikroorganizmi so majhni, očesu nevidni organizmi, ki so za človeka zelo pomembni. Srečamo jih v vsakdanjem življenju, ne da bi se tega zavedali. Vlogo imajo pri pridobivanju naše hrane, izdelovanju človeških beljakovin, razkrojevanju organskih snovi ter tudi pri povzročanju bolezni. O vseh značilnostih, vlogah mikroorganizmov in virusov  ter celostnem razumevanju bioloških vsebin so se dodatno izpopolnjevale Taja Kukavica, Veronika Kelher, Manca Žagar in Tinkara Robek.

 V soboto, 23. 3. 2019, so se udeležile  državnega  tekmovanja iz biologije  na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru in se odlično uvrstile. Najbolje je uspelo Taji Kukavica iz 2. c, ki je osvojila zlato priznanje, Veronika Kelher (2. c),  Manca Žagar (4. d) in Tinkara Robek (1. a) pa so osvojile srebrno priznanje.

Vsem iskreno čestitamo in želimo, da bi bilo takšnih uspehov še več.

Neža Ajda Gabrič, 2. c

Dostopnost