Skoči na glavno vsebino

Letošnje geografsko tekmovanje za dijake in učence, ki ga v sodelovanju s šolami, vsako leto organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo, je bilo posvečeno migracijam. Poleg preverjanja teoretičnega znanja na dano temo pa se morajo tekmovalci preizkusiti še v uporabi kartografskega gradiva in se znajti v pokrajini, se v njej orientirati, jo natančno opazovati in jo vrednotiti.

Tekmovalci področnega tekmovanja.

Šolsko tekmovanje je potekalo januarja. Udeležilo se ga je 56 naših dijakov, 24 jih je osvojilo bronasto priznanje, in sicer: Lina Buršič, Andraž Černoga, Tinkara Jene in Urban Učanjšek iz 3. a, Nik Jeromel iz 4. c, Nina Kunej, Janja Kvenderc in Julija Laznik iz 4. a, Matic Antolovič in Jakob Stopinšek iz 2. d, Katja Resnik iz 3. b, Domen Bogovič, Nejc Pesjak, Luka Gorjan, Janez Urban Nepužlan, Zala Rostohar in Marko Obradović iz 2. a, Matija Preskar, Manca Simončič in Katarina Ivančič iz 2. b, Danej Dremelj iz 1. a, Eva Prša in Lana Žnideršič iz 1. b ter Teja Černelič iz 4. d. Na področno tekmovanje, ki je marca potekalo v Črnomlju, se je uvrstilo najboljših 6 dijakov, in sicer: Nik Jeromel, Lina Buršič, Nina Kunej, Urban Učanjšek, Julija Laznik in Katja Resnik. Tam so vsi osvojili srebrno priznanje; Urban pa se je uvrstil tudi na državno tekmovanje. To je aprila potekalo v Podčetrtku. Tudi tam se je Urban odlično odrezal in osvojil zlato priznanje!

Vsem tekmovalcem iskreno čestitava, zlasti nosilcu zlatega priznanja, saj veva, da so v uspeh vložili veliko truda in časa.

profesorja mentorja Boštjan Špiler in Ema Maček

Dostopnost