Skoči na glavno vsebino

Letošnje geografsko tekmovanje za dijake, ki ga v sodelovanju s šolami vsako leto organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo, je bilo posvečeno podnebnim spremembam. Poleg preverjanja teoretičnega znanja se morajo tekmovalci preizkusiti še v uporabi kartografskega gradiva in se znajti v pokrajini, jo opazovati in vrednotiti.

Šolsko tekmovanje je potekalo decembra. Udeležilo se ga je 58 tekmovalcev, 23 jih je osvojilo bronasto priznanje, in sicer: Matija Preskar, Manca Simončič, Patrik Ganc, Katarina Ivančič, Nika Kvartuh in Urban Marolt iz 3. b, Ivana Ocvirk, Katarina Planinc in Aljaž Denžič iz 3. d, Luka Gorjan, Lea Petrišič, Maja Brečko, Janez Urban Nepužlan in Ana Radić iz 3. a, Pia Brečko in Luka Čurič iz 1. b, Urban Učanjšek iz 4. a, Veronika Kelher, Andraž Lopatič in Pia Zala Žibert iz 3. c, Miha Krivec iz 4. c ter Lana Žnideršič in Julija Marolt iz 2. b.

Na področno tekmovanje, ki je februarja potekalo v Brežicah (organizirala ga je Gimnazija Brežice), se je uvrstilo najboljših 6 dijakov, in sicer: Matija Preskar, Ivana Ocvirk, Manca Simončič, Pia Brečko, Patrik Ganc in Urban Učanjšek. Tam je 5 dijakov osvojilo srebrno priznanje; Matija in Urban pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo aprila potekalo v Kopru.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitava in drživa pesti še za uspeh na državni ravni tekmovanja.

 

Prilagava foto utrinke s področnega tekmovanja v Brežicah, kjer smo gostili 50 tekmovalcev in njihovih mentorjev iz srednjih šol južne in jugovzhodne Slovenije. Zbrali smo se v Viteški dvorani brežiškega gradu, kjer so potekali uvodni pozdravi, kulturni program, podana so bila navodila za tekmovalce, ocenjevalce in spremljevalce, sledilo je opazovanje na terenu, nato pa v šoli pisanje teoretičnega preizkusa in nalog terenskega dela ter ocenjevanje nalog. Skupno druženje smo zaključili po vpogledih v ocenjene naloge.

 

Profesorja mentorja: Boštjan Špiler in Ema Maček

Dostopnost