Skoči na glavno vsebino

22. februarja se vrnejo v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov na podlagi odloka, ki ga je sprejela Vlada RS. Vsi ostali dijaki se bodo še naprej izobraževali na daljavo v skladu z navodili in sklepom ministrice za izobraževanje.

Pismo dijakom 4. letnikov

Spoštovane maturantke, maturanti,

po štirih mesecih pouka na daljavo se bomo ponovno srečali v šolskih prostorih. Trenutna epidemiološka slika to omogoča in samo upamo, da bo tako ostalo do konca pouka, kajti opravil in nalog do 21. maja, do konca vašega pouka, je še veliko. Osnovna priporočila za preprečevanje širjenja epidemije so pogosto zračenje zaprtih prostorov, redno umivanje oz. razkuževanje rok, vzdrževanje medosebne razdalje, upoštevanje higiene kašlja s strani dijakov in zaposlenih ter obvezna uporaba maske. Z odgovornim obnašanjem bomo povečali možnost, da ostanemo pri pouku v šolskih prostorih do zaključka mature. Pouk se bo izvajal v matičnih učilnicah (določene so po površini največje učilnice, in da lahko zagotovimo lahko prezračevanje), razen pri izbirnih maturitetnih predmetih in drugem tujem jeziku (glejte urnik v eA). Pouk športne vzgoje bo izveden v mehurčku, o tem vas bodo podrobno obvestili profesorji športne vzgoje. Prilagam tudi dopolnjen hišni red za izvajanje pouka v času epidemije in navodilo za vračanje dijakov 4. letnikov v šolo. 

V času pouka  na daljavo ste opravili čudovito delo in čestitam vam za opravljeno delo. Pripravili smo se na vašo vrnitev v šolske prostore in vam želimo zagotoviti mirno in varno srečanje v živo.

V marcu boste pisali predmaturitetne preizkuse in oddali tudi prijavo k splošni maturi 2021.

Veselim se ponovnega snidenja.

Uroš Škof,

ravnatelj

Priporočila za izvajanje dejavnosti (COVID-19)

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili različna navodila in priporočila za izvajanje posameznih dejavnosti z namenom preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Več na spletni strani https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19.

Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu

Prezračevanje zaprtih prostorov za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Dostopnost