Skoči na glavno vsebino

🎄Obisk Dunaja, svetovne glasbene prestolnice, srednjeevropske kulturne prestolnice, prestolnice več desetmilijonske habsburške monarhije, v kateri so živeli naši predniki in ji dali svoj pečat, je tradicionalna decembrska ekskurzija. Decembrski Dunaj je doživetje zase.

V nekdanjem cesarskem mestu smo srečali cesarski okus in baročne dvorce. Ogledali smo si med drugim grad Schönbrunn, poletna rezidenca habsburške monarhije.

Grad Schönbrunn, ki so ga nekoč zgradili kot lovski dvorec z obširnim parkom, so od sredine 18. stoletja dograjevali do današnje velikosti. Bil je letni sedež ter rezidenčni grad cesarske družine in dvora. Spoznali smo neizčrpno zgodbo cesarice Sisi.

Sisi je v spominu ostala predvsem zaradi svoje hladne lepote in mitov, ki se še danes spletajo okoli njene življenjske zgodbe. Nedvomno pa je k njeni nesmrtnosti prispevala tudi tragična smrt 10. septembra 1898. 

Ostali smo v stiku z zglodovino in se sprehodili  mimo dvorne palače do Štefanove katedrale. Obiskali smo tudi Albertino Modern in razstavo Way of Freedom.

Dunajski božični sejmi praznujejo 300. rojstni dan. Pred odhodom domov smo se ustavili na najbolj znanenem in obiskanem sejem Christkindlmarkt pred dunajsko mestno hišo. Na trgu pred mestno hišo že stoji 130 let stara in 28 metrov visoka smreka, ki tokrat prihaja z avstrijske Štajerske.

☃️Polni čudovito obarvanih okusov prazničnega Dunaja smo se odpravili domov.

Tschüss!

Vienna calling by Falco 📺

Dostopnost