Skoči na glavno vsebino

Dragi dijaki in dijakinje 2. letnika Gimnazije Brežice, 

smo študentke Filozofske in Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, ki sodelujemo v projektu, pri katerem se odzivamo na vaše izkušnje z medsebojnimi odnosi iz obdobja epidemije COVID-19: kaj ste prepoznavali kot dobro ter kakšni so bili vaši izzivi ter vaše težave v tem času? Glede na vaše izkušnje, ki smo jih prepoznale iz vaših odgovorov na vprašalnik, smo oblikovale dve delavnici.

V prvi delavnici z naslovom Jaz v odnosu z drugimi: Postavljam meje in rešujem konflikte se bomo posvetili konfliktnim situacijam in postavljanju meja v odnosu sami s seboj in s prijatelji. Skozi različne igre, aktivnosti in diskusije vas bomo vodile po poti reševanja problemov pri omenjenih tematikah, z namenom, da se boste z njimi lažje spoprijeli, v kolikor se boste v življenju ponovno srečali z njimi.

V drugi delavnici z naslovom (Ne)zamujena mladost boste spoznali de Bonovo strategijo reševanja problemov, pogovarjali pa se bomo tudi o prevzemanju lastne odgovornosti ter vašem doživljanju (ne)svobode. 

V upanju, da vam bodo aktivnosti, ki smo jih pripravile, vzbudile zanimanje in doprinesle nova znanja, ki jih boste v prihodnje lahko uporabili, se že veselimo sodelovanja z vami. 

Študentke Pedagoške in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani 

Dostopnost