Skoči na glavno vsebino

409 mostov, 118 otokov, 150 kanalov, mesto kot popolno območje za pešce, palača ob palači, edini promet pa so gondole. Benetke delujejo kot filmska kulisa in so za mnoge najlepše mesto na svetu.

(Vir: http://www.rtvslo.si/tureavanture/popotni-dnevnik/preziveti-in-doziveti-turisticno-oblegane-benetke/345010)

Odhod iz Brežic ob 5.00. V jutranjih urah vožnja do pristanišča Punta Sabbioni, od koder se bomo z ladjico odpeljali v osrčje Benetk. Na trgu Sv. Marka si bomo ogledali veličastno baziliko Sv. Marka, astrološko uro ter zvonik Campanille, Doževo palačo, most vzdihljajev pa jo povezuje zaporom, kjer je bil zaprt Giacomo Casanova – največji zapeljivec v zgodovini mesta.

Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe.

V popoldanskih urah vožnja na otok Murano, znanem po tradicionalnem izdelovanju steklenih izdelkov. Ogledali si bomo delavnico in postopek izdelave predmetov iz muranskega stekla.

Ladjica nas bo popeljala naprej, do Burana, ki slovi po čipkah, ki so jih s filigransko natančnostjo domačinke izdelovale za premožne meščane. Otok krasijo tudi hiše živobarvnih fasad in pekarne, kjer izdelujejo tradicionalne piškote. Nekaj prostega časa bo za samostojno raziskovanje ali okrepčilo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOkoli 18. ure bomo krenili iz Punte Sabbioni proti domu. Prihod v Brežice okoli 23. ure.

Cena ekskurzije: 40-45 €.

Organizacija in prijava: Ema Maček, prof.

 

Dostopnost