Beseda ravnatelja

Pred vami je naša spletna stran, s katero vam želimo posredovati najpomembnejše podatke o Gimnaziji Brežice, predstaviti delo šole in vas obvestiti o pomembnih dogodkih v naši ustanovi.

Spoštovani starši, vabimo vas  k sodelovanju pri postavljanju ciljev za vašega otroka, k skupnemu iskanju poti za doseganje teh ciljev, torej kakovostnega znanja in otrokovih osebnih uspehov ter zadovoljstva.

Drage dijakinje in dijaki, ali že veste, kako bi prišli tja, kamor ste namenjeni? Ali potok ve, da se bo izlil v reko –  da bi se po njej spustil v morje? Ali že vidite pred seboj cilj?

Do cilja in osebnega uspeha vas lahko pripelje mnogo različnih poti, kot se mnogo različnih potokov steka v mogočno reko. Vse poti do vaših ciljev vodijo iz vas in – do vas. Kako najti svojo lastno pot do notranjega zadovoljstva? Vprašajte se, kateri potok morate prebresti, da bi zaplavali v mogočni reki znanja in se znašli v morju učenosti …

Vaši cilji in cilji brežiške gimnazije se prepletajo. Skupaj z vami se veselimo uspehov, ki jih dosegate v času šolanja. Pripravljamo  vas na uspešno nadaljevanje izobraževanja. Verjamemo, da ob zaupanju v svoje sposobnosti spoznate, da je znanje vrednota.

Vsem skupaj želimo mnogo prijetnih doživetij, pridobljenega znanja in uresničenih ciljev – v tem šolskem letu in vedno.

Vaš ravnatelj

Uroš Škof