Skoči na glavno vsebino

Erasmus +: Appariement franco-slovène

Naša šola že 20 let sodeluje s francosko podeželsko srednjo šolo Thérèse Planiol, prej imenovano Lycée Alfred de Vigny, iz mesta Loches (Regija Center-Dolina Loare). Tradicijo bomo v šolskem letu 2023/24 nadaljevali s pomočjo sredstev projekta Erasmus +: Appariement franco-slovène, v prevodu Francosko-slovenska naveza. Francijo bomo s 30 dijaki obiskali med 13. in 21.4.2024.

Sodelovanje med srednješolci iz Loches-a in Brežic bo spodbujalo predvsem ekonomski, socialni in podjetniški vidik, ki se poudarjajo tako na Gimnaziji Brežice, kakor tudi v oddelkih STMG na Lycée Polyvalent Thérèse Planiol. Poleg tega, bo izmenjava dijakom prinesla kulturno in jezikovno širino, saj jim projekt omogoča, da spoznajo francoski jezik in kulturo na avtohtonem področju, v stiku z govorci jezika, bivajo pri družinah, brez kakršnih koli stroškov, izpopolnjujejo svoje jezikovne kompetence in navežejo stike za prihodnost.

Več o projektu in aktivnostih po mesecih najdete na spletni strani: http://francoscina.weebly.com/erasmus.html

Se vam zagotovo še javimo.

Nika Ogorevc, koordinatorica projekta

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali CMEPIUS-a. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Dostopnost