Skoči na glavno vsebino

Okoli devete ure tega dne se je po šolskih hodnikih zaslišal smeh razposajenih otrok. Nas, dijake 3.d razreda, so namreč v okviru projektnega dne prišli obiskat tretješolci Osnovne šole Brežice. Razdeljeni v skupine smo jim pripravili različne aktivnosti in delavnice. Skupaj smo se nekaj malega naučili, predvsem pa, kar je najpomembnejše – zabavali.

Najprej smo jim predstavili delo pri kemiji in našo laboratorijsko učilnico. Seveda jih še nismo mučili s hibridizacijo, polimeri ali z zapletenimi kemijskimi formulami. Predstavili smo jim “zabavnejše” strani kemije – enostavne poskuse, na primer vulkan in slonovo zobno pasto. Naši gostje so ob tem lahko tudi sami sodelovali in pomerili halje ter zaščitna očala. Kdo ve, mogoče se med njimi skriva tudi kakšen bodoči znanstvenik.

Sledila je biološka delavnica. Sošolci so jim s pomočjo profesorja Šeta predstavili živali, ki domujejo v naši učilnici biologije. Največ pozornosti in toplih objemov pa je seveda požela posebna gostja – Nola, psička naše sošolke Lare.

Nato smo jih pospremili v telovadnico, kjer jih je čakal velik športni poligon. Ob teku, skakanju, premagovanju ovir in spuščanju z vrvjo smo skupaj uživali.

Zakjuček pa je bil najslajši. Dobesedno, saj smo skupaj pripravili čokoladne kroglice, ki jih je prav hitro tudi zmanjkalo. Pred odhodom smo se še malo družili in tudi kakšno zapeli.

Cilj projektnega dne je zagotovo dosežen. Nasmehi na obrazih šolarjev, medtem ko so v zborčku prepevali himno Osnovne šole Brežice, pa potrdili, da je današnji dan zares uspel.

 

Zapisala: Sara Slemenšek Avšič

????????????????????????????????????

pd2-12-16-3pd2-12-16-5pd-2-12-16-4pd2-12-16-6pd-2-12-16-6 pd2-12-16-8 pd-2-12-16-7    pd2-12-16-9

Dostopnost