Skoči na glavno vsebino

KUD Franjo Stiplovšek Gimnazije Brežice je četrtek, 16. 3. 2017, na svoji šoli organiziral prvo likovno delavnico suhe igle na recikliranih CD-jih. V gimnazijski likovni učilnici so se pod mentorstvom svojega profesorja Alojza Konca preizkusili v mehanski obliki globokega tiska. Dopoldne je šestnajst gimnazijcev drugega in tretjega letnika preživelo v kreativni delavnici, v katero so povabili tudi brežiške devetošolce.

Delavnica predstavlja svežo obliko neformalnega učenja, usposabljanje in večanje njihovih likovnih in tehničnih kompetenc, dostop do eminentnejših kulturnih dobrin in spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti.

Postavljamo jo v dolgoročni niz kot novi projekt Mali FR.ST, ki naj postane predhodnica recentnemu grafičnemu likovnemu mišljenju mladih in utrjevanju klasične grafike pri mladih na regijskem in nacionalnem področju.

Predstavlja nadaljevanje aktualne razstave posavsko-dolenjsko-belokranjskega grafičnega projekta 1. FR.ST v GIGA Galeriji Gimnazije Brežice, sicer odprto od 6. februarja do 3. maja 2017. Vsebina obeh projektov – Mali FR.ST in 1. FR.ST pa prispeva kulturno-umetnostno izobrazbo, širi ustvarjalni in doživljajski diapazon mladih, goji zgodovinski spomin na grafične doajene, kot je Franjo Stiplovšek, hkrati pa vnaša kritičnega duha v vrednotenje in etabliranje sodobne avtorske grafike in likovne umetnosti nasploh.

Mladi spodnjeposavskega območja in obmejnega roba so tako okušali grafiko metropol.

 

Dostopnost