Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 6. 5. 2018, smo se gimnazijci prvih letnikov Gimnazije Brežice in spremljevalca, prof. Alojz Konec in prof. Nika Ogorevc, zbrali na avtobusni postaji pred gimnazijo, kjer nas je pričakal kombi, s katerim smo se odpeljali do letališča v Zagrebu. Tam smo se vkrcali na letalo. Za vse je bila izkušnja nepozabna, saj smo vsi prvič leteli.

Ob prihodu v Varšavo smo se srečali s prijatelji iz Turčije, s katerimi smo se skupaj odpravili proti hotelu. Bili smo izčrpani, tako da nam je spanec še kako dobro del. Naslednje jutro smo se po okusnem zajtrku odpravili v hotelsko avlo, kjer smo se ob raznih igrah lahko bolje spoznali. Po končanih aktivnostih smo se odpravili v bližnjo šolo za otroke s posebnimi potrebami, kjer smo lahko videli, kako ustvarjalni znajo biti ti zlati sončki. Sodelujoči so se predstavili z raznimi plesi, Slovenci pa smo pripravili skeč. Sledil je tudi ogled internata za obiskovalce te šole, po katerem nas je vodila simpatična nuna, seveda pa ne smem pozabiti na mednarodno večerjo, na kateri smo poskusili razne delikatese posameznih držav.

Naslednji dan se nam je pridružila gospa, ki nam je približala teater velikih lutk. Potem pa je sledila še plesna delavnica. Ko smo se pošteno najedli, je sledilo še snemanje gledališke predstave, za tem pa težko pričakovan disko večer.

Naslednje jutro smo si ogledali muzej znanega pianista Chopina v Varšavi, potem pa smo imeli čas za nakupovanje. Ogledali smo si tudi palačo znanosti in kulture ter dollhouse muzej. Prihodnji dan je sledil ogled parka iluzij in druženje v naravi, kjer smo se učili turški ples, pekli klobasice na ognju in prepevali razne pesmi, izdelali pa smo si tudi spominek iz sena (petelina).

Sledil je še zadnji dan našega druženja. Ta dan smo si ogledali gledališče v Varšavi ter stari del mesta. Po prihodu v hotel smo imeli poslovilno večerjo, za presenečenje pa je poskrbela poljska glasbena skupina. Plesali in zabavali smo se do polnoči, nato pa je napočil trenutek slovesa.  Še zadnjič smo se objeli, naredili par fotografij in se poslovili.

Lara Volčanšek Koprivnik

Dostopnost