Skoči na glavno vsebino

V sredo, 15. maja 2019, je Ljudska univerza Krško v avli Kulturnega doma Krško organizirala četrto Parado učenja pod sloganom »Učenje razgiba življenje«.

Parada učenja je potekala na različnih prizoriščih po Sloveniji in ima osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja, katerega nacionalni koordinator je Andragoški center Slovenije; v Posavju je koordinator Ljudska univerza Krško.

Dijaki in učitelji Gimnazije Brežice smo se dogodka z veseljem udeležili. Mentorji, Alojz Konec, Ema Maček, Sandi Rašović, Simona Tusun in Tea Habinc, smo v sodelovanju z dijaki prikazali dejavnosti in projekte, ki razgibajo naš šolski vsakdan.

Pri  predstavitvi programa gimnazije in športne gimnazije so sodelovali dijaki inovativnega oddelka Živa Bratkovič, Deja Gabron in Rožle Kukovičič ter športnega oddelka Laura Šoba in Žan Luka Pohle.

Velike pozornosti mladih in starejših obiskovalcev je bila deležna naša šolska terapevtska psička Ami s spremljevalko Simono. Simona Tusun, profesorica nemškega jezika, in Ami sta članici Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Ami pri rednih urah nemščine spremlja pouk in učenje.

Alina Gaja Ošina, Lea Petretič in Ivana Lukić so ustvarjale portrete, za katere sta jim pozirali Nastja Dujakovič in Lena Stipčić.

Naša glasbena skupina je razveselila vse navzoče. Na odru so nastopili Aja Molan (vokal), Lana Žnideršič (klarinet), Bor Mitrovič (trobenta), Matija Preskar (pozavna), Tadej Cizelj (kitara) in Nejc Planinc (diatonična harmonika).

Kljub dežju smo dopoldne preživeli v sončnem razpoloženju. ☺

Tea Habinc, prof.

Dostopnost