Skoči na glavno vsebino

Tabor za nadarjene dijake, NadGIBko 2019 smo izvedli od 20. do 22. septembra v Bohinju. Z 38 brežiškimi dijaki je bilo tudi 10 trboveljskih dijakov in 9 osnovnošolcev iz Brežic, tako je bilo skupaj 57 udeležencev, 5 mentorjev iz Gimnazije Brežice, 2 mentorici iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje in 2 mentorici iz Osnovne šole Brežice, pri izvajanju programa pa nam je pomagalo še 7 zunanjih mentorjev.

Program je bil oblikovan tako, da smo si že na poti na tabor ogledali  rudnik Sitarjevec v Litiji, ki se ponaša z lepimi minerali in limonitnimi kapniki.

Jedro tabora je vsakič delo po delavnicah z različnih predmetnih področij. Letos smo tako organizirali naslednje delavnice, ki so jih dijaki izbirali glede na svoje interese: biološko, kemijsko, športno, psihološko, matematično, robotiko, delavnico o samopodobi, lahko so se učili spominskih tehnik, spoznavali zvok in les v inženirstvu in glasbi. Zelo pestre so bile športne aktivnosti –  s kanuji so veslali po jezeru, se učili lokostrelstva, kolesarili vse do Bohinjske Bistrice, imeli so različne športne igre, lahko so tekli ob jezeru, merili so si kožno gubo in analizirali tek na 30 m.

Prvi večer smo imeli zanimivo predavanje o Triglavskem narodnem parku, drugi večer pa so dijaki pripravili Večer talentov in lahko smo uživali v točkah, ki so jih izvedli. Sledila je še mini plesna šola polke in valčka.

V nedeljo smo imeli pohod do Stare fužine in si ogledali Hudičev most in korita reke Mostnice.

Dijaki in osnovnošolci  so bili s taborom zadovoljni, nekateri so že spraševali, kje bo naslednje leto …

Tudi mentorji so bili z izvedbo svojih delavnic zadovoljni, najbolj jih veseli, če udeleženci pokažejo resničen interes.

Vodja tabora NadGIBko 2019

Dr. Gordana Rostohar

Dostopnost